Arbeidsmarkt23 okt '18 08:51

Bedrijven wedijveren om studenten binnen te harken

Auteur: BNR Webredactie

Steeds meer studenten hebben al een baan voordat ze zijn afgestudeerd, blijkt uit een analyse van recruitmentbedrijf Robert Walters. In de IT gaat het om bijna 80 procent van de studenten. Het personeelstekort dwingt werkgevers om alles uit de kast te halen om maar aan mensen te komen.

Het gaat hierbij vooral om economische studies, accountancy en IT-studies en bij voorkeur wordt in het 3e of 4e jaar geworven, zegt José Bokhorst van Walters People Nederland. Slimme bedrijven wachten niet meer tot er op hun advertentie gereageerd wordt, maar benaderen studenten actief - met inhouse dagen op onderwijsinstellingen. Je moet ook opvallen als werkgever. Hoe doe je dat? 'Het begint allemaal met de vraag welke werkgever je wil zijn, welke kernwaarden je uitdraagt en welke unieke talenten je aan jezelf wil verbinden. En als je die antwoorden hebt, dan weet je wat je moet doen om op te vallen'. Wat willen studenten? 'Studenten zijn heel gevoelig voor doorleren, ontwikkelen, flexibiliteit en vrijheid'.

GRONINGEN - Studenten picknicken in het Stadspark. Onder de naam KEI-week verwelkomt Groningen ruim 5000 nieuwe studenten. De introductie is de grootste van het land. Er staan twintig evenementen op het programma, waaronder enkele grote feesten. ANP SIESE VEENSTRA
GRONINGEN - Studenten picknicken in het Stadspark. Onder de naam KEI-week verwelkomt Groningen ruim 5000 nieuwe studenten. De introductie is de grootste van het land. Er staan twintig evenementen op het programma, waaronder enkele grote feesten. ANP SIESE VEENSTRA ( ANP)


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen