Arbeidsmarkt7 feb '19 07:53

Flexibele AOW toch mogelijk?

Auteur: BNR Webredactie

Mensen met een zwaar beroep kunnen veel eerder met pensioen dan gedacht. Niet vier maanden, maar drie jaar eerder. Een eerder onderzoek naar een flexibele AOW-leeftijd in opdracht van het Kabinet zit vol achterhaalde aannames. Dat stelt de Tilburgse econoom Sander Muns in het vakblad ESB. Volgens directeur Beleid Jos Kleiboer van de Koninklijke Metaalunie pleitte zijn bond al eerder voor flexibilisering van de AOW-leeftijd.

Volgens het Kabinet wegen bij een flexibele AOW de voordelen niet op tegen de nadelen zoals hogere uitvoeringskosten. Muns bestrijdt dat, Kleinboer is blij. 'Als dit element de discussie weer op gang helpt, dan kan dit ook voor de vakbonden een mogelijkheid zijn'. Kortom: nieuwe onderhandelmogelijkheden. Volgens Kleinboer bestaat nu de mogelijkheid om de AOW iets naar voren te halen en die aan te vullen met wat pensioen dat ook naar voren gehaald wordt.

LUISTER OOK: Eerder met pensioen voor mensen met zwaar beroep onder druk

LUISTER OOK: Hanteer een flexibele AOW-leeftijd

2017-05-18 12:48:28 DEN HAAG - FNV-leden tijdens een actie op het Plein voor een flexibele AOW voor mensen met zware beroepen. ANP BART MAAT
2017-05-18 12:48:28 DEN HAAG - FNV-leden tijdens een actie op het Plein voor een flexibele AOW voor mensen met zware beroepen. ANP BART MAAT ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen