Arbeidsmarkt7 mrt '19 08:25Aangepast op 8 mrt '19 15:41

Rob Jetten trapt af: meer Oost-Europeanen naar hier

Auteur: BNR Webredactie

D66-leider Rob Jetten wil meer Oost-Europese arbeidsmigranten naar Nederland halen. In het AD zegt hij dat Nederland 50.000 arbeidsmigranten nodig heeft. Coalitiepartners VVD en CDA moeten hun oren niet laten hangen naar de standpunten van Forum voor Democratie en PVV over arbeidsmigratie, zegt Jetten.

'Het eerste verkiezingsdebat van deze campagne, een hele slimme manier van aandacht claimen,' zegt politiek verslaggever Laurens Boven.

ANP ROBIN UTRECHT
ANP ROBIN UTRECHT ( ANP)

Jetten heeft het dossier op tafel gelegd waarvan hij vindt waar het over moet gaan. Sprak de SP eerder van ongereguleerde migratiestromen in Europa en pleitte de partij eigenlijk voor dichte grenzen, Jetten zet daar een liberaal geluid tegenover. En dat vindt weerklank bij de VVD en ondernemers - vacatures moeten immers vervuld worden.

Of Jetten op steun binnen de coalitie kan rekenen blijft natuurlijk de vraag: de VVD is immers een partij van twee gezichten. Enerzijds zijn de liberalen geen fan van immigratie, anderzijds is het een partij van open Europese grenzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen