Arbeidsmarkt6 jul '19 12:00

'De nieuwe generatie wil flexwerk'

Auteur: BNR Webredactie

De nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans maakt flexwerk duurder en vast goedkoper. CEO Gert-Jan Schellingerhout legt in Zakendoen uit hoe zijn uitzendbedrijf HeadFirst daar volgens hem door getroffen zal worden.

CEO Gert-Jan Schellingerhout denkt niet dat er minder werkkrachten ingehuurd zullen worden door de nieuwe WAB, de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Maar zijn bedrijf zal de veranderingen op de krappe arbeidsmarkt wel voelen. Dat zegt hij in Zakendoen met als onderwerp 'arbeidsmarkt in beweging'.

HeadFirst, de op twee na grootste speler in de Nederlandse 'flexmarkt', zit in een hoger segment, gemiddeld 90 euro per uur. Tuurlijk vindt Schellingerhout dat er aan de onderkant van de markt best wat geregeld moet worden zodat daar geen misbruik van wordt gemaakt.

Experts die zich buigen over de situatie op de Nederlandse arbeidsmarkt, zoals de Commissie Regulering van werk, schrokken vorige week van het verschil in werksituatie tussen vaste en flexwerkers. Gert-Jan Schellingerhout is optimistischer: 'De nieuwe generatie wil flexwerk, zo hoeven ze zelf geen acquisitiewerk te doen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen