Arbeidsmarkt12 jul '19 11:58Aangepast op 12 jul '19 13:42

MKB Nederland: 'Zorg voor aparte arbeidsregels voor grote en kleine bedrijven'

Auteur: Judith Laanen

Er moeten aparte arbeidsregels komen voor grote en kleine bedrijven. Daarvoor pleit Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland. Er is volgens Vonhof geen rekening gehouden met de impact van die regels, zoals bijvoorbeeld loondoorbetaling bij ziekte. 'Een groot deel van de regels die in de kern best goed bedoeld zijn, zijn gemaakt in een ideale wereld en voor alle bedrijven.' Vonhof merkt dat die regels in de praktijk voor grote bedrijven wel goed uitpakken, maar niet voor kleine bedrijven.

Alle afleveringen: BNR's Big Five van het Flexwerken

De commissie-Borstlap, die onlangs conclusies over onderzoek naar de arbeidsmarkt presenteerde, noemt de huidige flexibilisering 'de nieuwe sociale kwestie', die de samenleving in tweeën deelt. De commissie pleit voor het stoppen van de flextrend. Vonhof noemt die conclusie 'zwaar'. 'De discussie zit op de werknemer en de arbeidsrelatie, maar volgens mij begint het met banen creëren en zorgen dat er werk is. En daar heb je ondernemers keihard bij nodig.' Vonhof is zelf eigenaar van een groot schoonmaakbedrijf. Daar is bijna iedereen vast in dienst.

2018-11-24 00:00:00 ZWOLLE - Jacco Vonhof aan het woord  bij het 38e partijcongres van de ChristenUnie. ANP ERIC BRINKHORST
2018-11-24 00:00:00 ZWOLLE - Jacco Vonhof aan het woord bij het 38e partijcongres van de ChristenUnie. ANP ERIC BRINKHORST (eric brinkhorst)

Gerelateerde artikelen