Arbeidsmarkt22 aug '19 06:56Aangepast op 22 aug '19 07:48

Flexwerker krijgt 7 procent minder dan werknemer in vaste dienst

Auteur: BNR Webredactie

Werknemers met een flexibel arbeidscontract verdienen gemiddeld zeven procent minder per uur dan werknemers in vaste dienst. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers CBS over de loonkloof op de arbeidsmarkt. Voor de groep flexwerkers als geheel is het verschil bijna vijftig procent. Maar dit percentage wordt sterk beïnvloedt door het aantal jongeren en laagopgeleiden. Zij maken bijna de helft van alle flexwerkers uit. Hoogleraar Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid Evert Verhulp is verbaasd.

Luister ook: De nieuwe generatie wil flexwerk

Luister ook: Flexwerkers kunnen fluiten naar geld bij ING

Met name voor oproepkrachten en tijdelijke werknemers zonder vaste uren is het verschil met vaste werknemers groot. Dit komt vooral doordat oproepkrachten gemiddeld jonger zijn en in andere beroepen werken dan vaste werknemers en andere flexibele werknemers. Als gecorrigeerd wordt voor deze kenmerken blijft er voor oproepkrachten een loonverschil van 3 procent over. Bij uitzendkrachten en werknemers met korte tijdelijke contracten is het verschil na correctie respectievelijk 13 en 15 procent.

Hoogleraar Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid Evert Verhulp is verbaasd dat er inkomensverschillen bestaan voor hetzelfde werk op basis van contracten. Verhulp wijt de kloof aan slechte werkomstandigheden van flexwerkers - een slechte mate van georganiseerdheid en een minder goede vertegenwoordiging van de flexwerkers enerzijds, en anderzijds de werkgevers voor wie het economisch slimmer is mensen tijdelijke contracten aan te bieden.

Roos Wouters van de Werkvereniging, een lobbygroep voor flexwerkers, vindt dat er te veel nadruk is op de negatieve aspecten van flexwerk. Ze benadrukt dat veel mensen juist voor flexwerk kiezen door de grotere autonomie die ze hebben. Wouters acht de situatie van werknemers in vaste dienst juist zorgelijk: veel stress, minder autonomie.

Gerelateerde artikelen