Arbeidsmarkt16 sep '19 17:33

FNV wil volgend jaar opnieuw 5% loonsverhoging

Auteur: BNR Webredactie

Vakbond FNV wil ook volgend jaar 5 procent loon erbij gaan eisen. Dit jaar vroeg de bond dat ook al, en dat was de hoogste looneis in jaren. Uiteindelijke stegen de lonen in de CAO-akkoorden dit jaar met gemiddeld 3,1 procent. Dit weekend werd bekend dat het FNV onder de magische grens van een miljoen leden is gezakt.

Nog geen probleem dat het ledenaantal is gedaald, denkt Zakaria Boufangacha, lid van het dagelijks bestuur van het FNV. 'Zolang mensen in staat zijn om op te komen voor hun belangen en die van hun collega's.' Ondanks dat ze wat meer leden hebben verloren, zijn er heel veel sectoren waar ze nog steeds sterk zijn en een sterke onderhandelingspositie hebben, zo zegt Boufangacha.

De FNV is ervan overtuigd dat ze blijvend aan tafel zullen worden uitgenodigd om te onderhandelen over de cao's. Zolang ze de steun blijven krijgen van hun leden. 'Maar werknemers moeten ook blijven beseffen dat ze die mooie cao's en loonsverhogingen niet vanzelf krijgen', zegt Boufangacha. Er zijn vakbonden die zich daarvoor inzetten dus het is volgens Boufangacha ook belangrijk dat mensen lid gaan worden.

Grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij KLM legt het werk voor korte tijd neer. De medewerkers eisen namens vakbond FNV beter loon, meer medewerkers in vaste dienst en betere rooster.
Grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij KLM legt het werk voor korte tijd neer. De medewerkers eisen namens vakbond FNV beter loon, meer medewerkers in vaste dienst en betere rooster. (ANP RAMON VAN FLYMEN)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen