Arbeidsmarkt5 nov '19 11:51Aangepast op 7 nov '19 07:20

PZO: 'Schrap zzp-regeling, die leidt ons niet vooruit'

Auteur: BNR Webredactie

Bijna 2 miljard euro gaat de schatkist mislopen door een regeling in de nieuwe zzp-wet van minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken. Althans: dat is de vrees van het CNV. Zzp'ers met een uurprijs van meer dan 75 euro worden gevrijwaard van bepaalde heffingen en belastingen door een zelfstandigenverklaring.

Bijna 2 miljard euro gaat de schatkist mislopen door een regeling in de nieuwe zzp-wet van minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken. Althans: dat is de vrees van het CNV.
Bijna 2 miljard euro gaat de schatkist mislopen door een regeling in de nieuwe zzp-wet van minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken. Althans: dat is de vrees van het CNV. ( ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN)

Maar volgens Margreet Drijvers van het Platform Zelfstandige Ondernemers is er geen sprake van dat de schatkist zo veel geld misloopt. 'Zzp'ers dragen wel degelijk bij, zeker degenen met hoge tarieven. Dus daar zie ik het probleem niet helemaal.' Het CNV is vooral bevreesd voor het wegvallen van de solidariteit, maar volgens Drijvers is het niet echt meer van deze tijd om die solidariteit via het werknemerschap te organiseren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen