Arbeidsmarkt2 mrt '20 10:47

Koolmees komt met potje voor leven lang leren

Auteur: BNR Webredactie

Het kabinet wil dat werknemers hun hele leven lang blijven leren en daar wordt geld voor uit getrokken via de SLIM-regeling. Mkb-bedrijven kunnen vanaf vandaag tot 25.000 euro subsidie aanvragen om hun werknemers extra op te leiden.

Wouter Koolmees komt aan op het Binnenhof
Wouter Koolmees komt aan op het Binnenhof ( ANP / Lex van Lieshout)

Want juist mkb'ers blijken moeite te hebben met het vormgeven van alle leven lang ontwikkelen-ambities, zegt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. 'De SLIM-regeling is bedoeld om kleinere werkgevers in staat te stellen om hun leven lang ontwikkelbeleid te ontwikkelen. We zien in de praktijk dat met name mkb-werkgevers het moeilijk vinden om levenslang ontwikkelen te stimuleren, de SLIM-regeling met hun een zetje geven.'

Luister ook | Ook VNO-NCW erkent nu doorgeslagen flex

Om misbruik van de regeling te voorkomen bakent Koolmees de voorwaarden voor de regeling zo helder mogelijk af. 'Zaken als bedrijfsscholen en leerwerkplaatsen komen voor subsidie in aanmerking, 60 tot 80 procent van de kosten wordt vergoed door de subsidieregeling.' De subsidieaanvraag kan in maart en september worden ingediend. In een aantal seizoensgevoelige sectoren komen ook grotere bedrijven ervoor in aanmerking, zegt Koolmees.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen