Arbeidsmarkt2 apr '20 17:00

CNV: Forse looneis voor zorgpersoneel

Auteur: BNR Webredactie

Zorgverleners moeten na de coronacrisis worden beloond voor hun harde werken. Het CNV zet bij de komende cao-onderhandelingen in op een forse loonsverhoging voor al het zorgpersoneel. 'Onze zorgverleners moeten na de coronacrisis worden beloond voor hun harde werken,' zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin. Hij benadrukt dat deze inzet ook voor andere vitale beroepen geldt.

CAO onderhandelingen liggen stil

Ruim 350 cao's moesten dit jaar vernieuwd worden, maar door de coronacrisis liggen tientallen onderhandelingen voorlopig stil. Dat bevestigen werkgeversvereniging AWVN en vakbonden FNV en CNV tegenover BNR.

( ANP Evert Elzinga)

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Uitstel, geen afstel

'Tot een paar weken geleden stonden de seinen voor loonsverhoging op groen. Nu staat ze op oranje', zegt Jannes van der Velde van de AWVN. Er zit zelfs een kans van afstel van loonsverhoging in. 'Het hangt af van de lengte van de crisis. Wij zien zelfs al crisisafspraken die gemaakt worden. Dan is er geen ruimte voor loonsverhoging.'

Toekomst

Over inflatiecorrectie wordt op dit moment evenmin gesproken. 'Er moesten 388 cao's worden afgesproken. Tot 12 maart, het uitbreken van de crisis, zijn er maar 86 vernieuwd.' Over de periode na de crisis durft Van der Velde geen uitspraken te doen. Nadenken over aantikken van drie procent loonsverhoging wordt ook nog niet gedaan.

Dossier | Coronavirus


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen