Arbeidsmarkt5 jun '20 06:31Aangepast op 5 jun '20 08:53

Duizenden werknemers overwegen rechtshulp om vakantiegeld

Auteur: BNR Webredactie

Duizenden werknemers overwegen juridische stappen om loon of vakantiegeld op te eisen, als ze dat te laat of niet hebben ontvangen. Sinds de coronacrisis stromen de aanvragen voor juridisch advies over niet betalende werkgevers binnen bij rechtsbijstandsverzekeraars en vakbonden. Dat blijkt uit cijfers die BNR bij deze instanties heeft opgevraagd.

Arag: 3.000 vragen over juridisch advies

Zo kreeg rechtsbijstandsverzekeraar Arag sinds het uitbreken van de coronacrisis al drieduizend keer een vraag om juridisch advies. het is te zien dat het aantal aanvragen vanaf maart maandelijks stijgt, ook in de eerste dagen van juni is die stijgende lijn te zien. Arag verwacht dat het aantal mensen dat het juridische pad gaat bewandelen de komende tijd toeneemt.

DAS: meer aanvragen

Ook rechtsbijstandsverzekeraar DAS ziet dat er meer aanvragen binnenkomen over dit soort zaken, maar kan geen precieze aantallen noemen. Het Juridisch Loket ten slotte ziet dat er op de website meer wordt gezocht naar wat je rechten zijn als loon of vakantiegeld niet wordt betaald.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

FNV ziet sterke stijging

Voorzitter Dick Koerselman van de FNV Horecabond ziet een groot verschil met de normale situatie. 'We hebben vijfduizend hulpvragen verwerkt. Negentig procent daarvan gaat over loon, vakantiegeld, gespreid of te laat. We wijzen werknemers op hun rechten en adviseren ze met hun werkgever in gesprek te gaan', zegt Koerselman.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen