Arbeidsmarkt10 jun '20 10:54Aangepast op 10 jun '20 13:10

Werkgevers: dit jaar afzien van loonsverhoging

Auteur: BNR Webredactie

Geen loonsverhoging dit jaar voor honderdduizenden werknemers. Werkgevers in verschillende sectoren kunnen de verhoging dit jaar niet opbrengen door de coronacrisis, meldt De Telegraaf. 'De gezondheid van het bedrijf en behoud van werkgelegenheid staat bij ons voorop', zegt woordvoerder Jannes van der Velde van werkgeversvereniging AWVN.

 De nieuwe loonstrook van 2020
De nieuwe loonstrook van 2020 (ANP Koen van Weel)

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Geen gelopen race

Volgens Van der Velde zijn er nog geen harde afspraken gemaakt en wordt er gekeken naar andere vormen van kostenbesparende maatregelen zoals vakantiedagen en reiskosten. 'Het gebeurt niet op grote schaal en als er een cao is, dan moeten de bonden instemmen, Het is nog geen gelopen race. Op dit moment moet er in de meeste sectoren over andere dingen dan loonsverhoging gesproken worden'.

Luister ook | Straks verliezen mensen hun baan en terecht

Openbreken cao

In de Telegraaf liet Laurens Hartveld van werkgeversclub AWVN weten dat de onzekerheid bij veel bedrijven zo groot is dat het openbreken van een cao een optie kan zijn: 'Normaal kom je niet zomaar terug op gemaakte afspraken, maar door de crisis zijn sommige afspraken misschien wat minder heilig.' Vakbond FNV benadrukte dat het om uitstel gaat.

Luister ook | 50 procent meer faillissementen in afgelopen twee weken


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen