Arbeidsmarkt18 jun '20 06:30

Kwart werknemers vindt thuiswerken verschrikkelijk

Auteur: BNR Webredactie

Thuiswerkers zijn tot op het bot verdeeld. Een meerderheid van de thuiswerkers is heel tevreden over het thuiswerken, maar één op de vier is zeer ontevreden over thuiswerken, blijkt uit onderzoek van de Arbo Unie. Arbeids- en organisatie-adviseur Jan van den Hoogen bij de Arbo Unie, is zelf verrast door de uitkomst van het onderzoek.

Image
( ANP XTRA Roos Koole)

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Grote verschillen

Het verschil in beleving tussen thuiswerkers is ongekend groot. De meerderheid is tevreden en geeft thuiswerken een 7 of een 8. Anderzijds is er een flinke groep die thuiswerken zelfs een 1 of een 2 geeft. Ook is opvallend dat met name leidinggevenden het thuiswerken als heel veeleisend ervaren. 'Mensen ervaren grote verschillen, mensen zijn veel gebaat bij een sociale context'. En daarvoor is videobellen geen goed substituut.

Luister ook | Thuiswerken is het nieuwe normaal

Thuiswerken is geen kwestie van software

Ook de begeleiding door de leidinggevende noemt Van den Hoogen cruciaal: 'De leidinggevende wordt sterk uitgedaagd om contact met de medewerkers te houden. Dit vergt nieuw beleid - thuiswerken is geen kwestie van software en videobellen. We zien dat mensen veel meer van zichzelf vergen en pauzes overslaan. Blijf daarom goed voor jezelf zorgen, zorg dat die werkplek opgeruimd is en dat de rituelen op orde blijven: blijf je kleden als normaal, compenseer je reistijden door een wandeling'.

Luister ook | Digitaal meeluisteren over de thuiswerker-schouder


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen