Arbeidsmarkt24 jun '20 10:31Aangepast op 24 jun '20 10:56

Koolmees sluit derde ronde NOW-regelingen niet uit

Auteur: BNR Webredactie

Minister Koolmees van Sociale Zaken sluit een derde ronde NOW-regelingen niet uit. Dat laat hij weten aan BNR. De Tweede Kamer praat vandaag over het tweede corona-steunpakket, maar er zijn steeds meer vragen over de derde ronde.

Veel vragen

De huidige NOW-regelingen lopen op 1 oktober af. De Kamerleden van de oppositie hebben hier veel vragen over. 'Ik hoop dat de minister al heeft nagedacht over wat we gaan doen', zegt PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk.

'Het kabinet gaat deze zomer niet op het strand liggen', laat Koolmees weten. 'We houden een vinger aan de pols bij het virus en de economische stand van het land.' Aan de hand van de situatie medio augustus gaat het kabinet verder kijken.

Per sector

Bij de sociale partners gaan stemmen op om de NOW-regeling per 1 oktober te vervangen door verschillende regelingen per sector. Koolmees blijft erbij dat hij er op dit moment niets over kan zeggen en dat medio augustus meer duidelijk zal worden.

Luister ook | Kwart zzp'ers zit nog volledig zonder werk

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid staat de pers te woord over het besluit van vakbond FNV om de beslissing over het pensioenakkoord uit te stellen.
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid staat de pers te woord over het besluit van vakbond FNV om de beslissing over het pensioenakkoord uit te stellen. ( ANP Remko de Waal)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen