Arbeidsmarkt24 jul '20 12:37Aangepast op 24 jul '20 14:46

Reorganisatie heeft vaak negatieve impact

Auteur: BNR Webredactie

De meeste interventies op de werkvloer hebben in de praktijk maar weinig effect. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Reorganisaties en managementingrepen leiden er zelfs toe dat de prestaties van je personeel alleen maar slechter worden.

Lees ook | Toename ontslagen door reorganisaties

Badwater

'We zijn het kind met het badwater aan het weggooien', zegt Cees van der Zwan, onderzoeker aan de Vrije Universiteit. Uit het onderzoek blijkt dat in veertig tot vijftig procent van de gevallen een reorganisatie niet succesvol is. 'En dan is er ook nog een deel waarbij we ze het voordeel van de twijfel hebben gegeven. Er is echt maar een kleine minderheid aan te wijzen waar je kunt zeggen dat een bedrijf baat heeft gehad bij een reorganisatie.'

Beluister ook | Werkprofessor | Zo zet je placebo's in op de werkvloer

Energie

Uit het onderzoek blijkt ook dat ingrepen door leidinggevenden, zoals andere werktijden of het aanstellen van een nieuwe manager onder de streep organisaties vaak veel meer energie kosten dan dat het oplevert. 'Dat is een teleurstellend resultaat', vind Van der Zwan, 'maar het is wel de realiteit.' Om een reorganisatie wel goed te laten verlopen is het volgens de onderzoeker van belang om veel met werknemers in gesprek te gaan en het proces open te laten verlopen.

Medewerkers van het Centraal Bureau voor de Statistiek op de werkvloer.
Medewerkers van het Centraal Bureau voor de Statistiek op de werkvloer. ( ANP XTRA)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen