Arbeidsmarkt17 sep '20 07:28

PvdA wil werkgarantie

Auteur: BNR Webredactie

Personeel dat ontslagen gaat worden moet nog tijdens hun huidige baan omgeschoold worden. Dat is voor de PvdA een voorwaarde om het derde steunpakket voor bedrijven te onderschrijven. Op die manier wil de partij voorkomen dat personeel via het UWV omgeschoold hoeft te worden.

(ANP Jeroen Jumelet)

'We zien dat een derde steunpakket nodig is, maar het moet een ander soort steunpakket worden', zegt PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk. 'Veel bedrijven zien ook wel dat er ontslagen moeten gaan komen. Normaal verdwijnen die mensen naar het UWV, en dat is heel slecht voor mensen en de economie. De stap naar ander werk is groot, nu gaat het over veel meer mensen die die stap moeten maken.'

Politiek probleem

Volgens Van Dijk is het cruciaal 'dat we zorgen dat mensen van werk naar werk gaan'. 'Mensen moeten een werkgarantie krijgen zodat ze nog even in dienst blijven en tegelijkertijd geholpen worden met omscholing.' De loonkosten moeten volgens de PvdA door de overheid worden overgenomen. Als Rutte niet instemt, denkt Van Dijk dat er een groot politiek probleem is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen