Arbeidsmarkt24 sep '20 12:11

Controllers blijven gewild, ondanks coronacrisis

Auteur: BNR Webredactie

De coronacrisis pakt voor veel mensen slecht uit, maar niet voor financial controllers. Terwijl het totaal aantal vacatures in Nederland de afgelopen maanden met 15 procent daalde, was dat voor controllers maar 5 procent, blijkt uit onderzoek van recruitmentspecialist Robert Walters.

(ANP LEX VAN LIESHOUT)

Voor de komende maanden wordt zelfs weer een stijging van het aantal vacatures verwacht. Rob Steur, specialist in de bemiddeling van finance professionals bij Robert Walters, heeft daar wel een verklaring voor. 'Juist in perioden van extreme onzekerheid is het voor bedrijven essentieel om elke euro te kunnen verantwoorden.'

Business controllers

Ook de vraag naar business controllers zal stijgen, verwacht Steur. Even voor de duidelijkheid: een financial controller registreert en legt het heden en verleden vast en de business controller is degene die met die informatie dan gaat informeren en daarmee aan de slag gaat, gericht op de toekomst. Bedrijven willen volgens Steur in beeld krijgen wat 'het nieuwe normaal' is, welke omzet te verwachten is en hoeveel kosten daar tegenover staan zonder dat je verlies draait. Onderzoek tijdens de vorige crisis, de financiële, wees uit dat er in crisistijd steeds meer behoefte was aan 'forecasting', precies datgene waar een business controller mee bezig is.

Luister terug | De grote ontslaggolf


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen