Arbeidsmarkt10 nov '20 08:12Aangepast op 10 nov '20 09:55

FrieslandCampina schrapt 1.000 banen door coronacrisis

Auteur: BNR Webredactie

Er verdwijnen 1.000 banen bij zuivelconcern FrieslandCampina, dat laat het bedrijf weten in een persbericht. Het bedrijf spreekt van een 'optimalisatie van de organisatie om kosten te verlagen'. En dat betekent een focus op het productie-netwerk, managementlagen, ondersteunende diensten en functies. Tot eind 2021 verdwijnen hierdoor naar verwachting ongeveer 1.000 arbeidsplaatsen, grotendeels in Nederland, België en Duitsland.

( ANP Lex van Lieshout)

Vanaf 2022 verwacht het concern jaarlijks structureel lagere kosten van meer dan 100 miljoen euro. De herstructureringskosten van 150 tot 175 miljoen euro zullen grotendeels ten laste komen van het bedrijfsresultaat in 2020. Ook het senior management levert in: voor 2020 krijgt het management geen langetermijnbonus.

FrieslandCampina wil verder focussen op de eigen business portfolio, daardoor worden mogelijk niet-kernactiviteiten afgestoten om het eigen vermogen te versterken. De strategie 'Our Purpose, Our Plan'wordt versneld uitgevoerd. Dat betekent vooroplopen met gezonde voeding; zijn waar de klant is, altijd en overal; leiden met duurzaamheid en ten slotte meer halen uit basiszuivel.

Waar mogelijk zal het banenverlies worden opgevangen door natuurlijk verloop, herplaatsing en het niet invullen van vacatures. Maar gedwongen ontslagen kunnen niet worden uitgesloten. FrieslandCampina heeft vestigingen in 36 landen en biedt werk aan ongeveer 24.000 medewerkers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen