Arbeidsmarkt9 feb '21 11:24

Randstad-topman: Schaarste op arbeidsmarkt komt snel weer terug

Auteur: BNR Webredactie

Randstad heeft de schade van de coronacrisis beperkt weten te houden. De uitzender sloot het laatste kwartaal af met een omzet van bijna 5,7 miljard euro. Ook tot verbazing van topman Jacques van den Broek, overigens. 'We doen het in een aantal landen een stuk beter dan de markt.' Als het vaccinatieprogramma een beetje gunstig uitpakt, zijn de vooruitzichten voor het tweede halfjaar ook gunstig voor kwakkelende sectoren.

In bijvoorbeeld Frankrijk en de VS zit Randstad al gauw 8 procent boven de markt en in onder meer Duitsland en Italië levert de uitzender mensen voor de corona-vaccinaties. 'Met name in een sector als de logistiek gaat het erg hard voor ons. Maar ook supermarkten en andere stabiele sectoren als de IT, alles wat je vanuit huis kunt doen, gaat prima. En we zien ook weer een opleving in de automobielsector, sinds de spullen uit landen als China weer komen.

Luister terug | CBS: Ruim driehonderdduizend banen verloren

Op het dieptepunt vorig jaar had Randstad in Nederland nog 45.000 mensen aan het werk, nu alweer zo'n 63.000. 'Dus heel veel mensen zijn terug, al dan niet met een training. We zijn eigenlijk wel optimistisch. Voor ons is het makkelijk om te vergelijken met vorig jaar, omdat we toen vanaf maart in elkaar zakten. Maar er is onderliggend ook wel veel werk, alleen niet in dezelfde sector: als die helemaal plat ligt, wacht daar dan niet op.'

Lees ook | CNV: Duizenden flexwerkers op de wip ondanks regelingen

Het logo van Randstad uitzendbureau.
Het logo van Randstad uitzendbureau. ( ANP / Lex van Lieshout )

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen