Arbeidsmarkt20 apr '21 07:00Aangepast op 20 apr '21 08:53

Contact met collega's verminderde, maar het aantal burn-outs ook

Auteur: BNR Webredactie

Niet alleen het contact met collega's is afgelopen jaar flink verminderd, ook het aantal burn-outs loopt terug. Dat blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van CBS en TNO.

(Marília Castelli, Unsplash )

Het gaat vooral om het deel van de mensen die nog noodgedwongen moeten thuiswerken, zegt Wendela Hooftman, onderzoeker bij TNO. 'Er zijn heel veel mensen die niet thuiswerken en ook niet kunnen thuiswerken. Maar de mensen die dat wel doen, die zitten alleen thuis zonder collega's en dat zie je aan het aantal contacten dat ze hebben.' Volgens het onderzoek werkt ongeveer de helft van de mensen nog thuis. 'Van die groep zegt ongeveer 70 procent dat ze bijna nooit meer een collega zien', volgens Hooftman.

Luister ook | Grip op je Aandacht: Zorg voor voldoende stress

Werkplezier

Het vermoeden was er bij de onderzoekers dat het werkplezier aangetast zou worden door het teruglopen van het aantal contacten met collega's. Hooftman: 'Tot onze verbazing valt dat heel erg mee. Mensen die geen contact meer hebben met collega's zijn wel ietsjes minder tevreden en voelen zich ietsjes minder verbonden met het bedrijf. Maar de verschillen zijn eigenlijk heel erg klein. Dus ondanks het verminderde contact, voelen we ons nog wel verbonden met elkaar', aldus Hooftman.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen