Arbeidsmarkt15 jun '21 11:40

'Werven personeel wordt lastiger, maar heeft minder prioriteit’

Auteur: BNR Webredactie

Bedrijven steken minder energie in het aantrekken van nieuwe mensen, terwijl de krapte op de arbeidsmarkt steeds verder toeneemt. Uit jaarlijks onderzoek door adviesbureau Berenschot onder ruim 2.100 hr-professionals in Nederland blijkt dat de prioriteit van de afdeling personeelszaken vooral ligt bij de ontwikkeling, motivatie en inzetbaarheid van personeel. Daarnaast gaat het om gezondheid en verzuim.

Pas op plek drie van de prioriteitenlijst volgt werving en selectie. Een breuk met het verleden, zegt Hans van der Spek van Berenschot: 'Werving en selectie was altijd topprioriteit. Vorig jaar zagen we hem voor het eerst op nummer twee staan, nu op drie, en we verwachten dat de aandacht volgend jaar nog verder terugloopt.'

Lees ook - Percentage flexbanen hoger dan voor crisis

Dat is opvallend, omdat in bijna alle sectoren het aantrekken van nieuwe mensen steeds ingewikkelder wordt. Ook uitkeringsinstantie UWV en het Centraal Bureau voor de Statistiek reppen van een steeds krapper wordende arbeidsmarkt.

Volgens het onderzoek is de noodzaak van en aandacht voor werving en selectie nóg minder bij bedrijven die de afgelopen periode geholpen werden door de overheid om door de crisis te komen via de zogeheten NOW-loonsteunregeling.

Oorzaken

Mogelijke oorzaak van de 'verslapte' aandacht voor het aantrekken van mensen is dat bedrijven aangeven minder moeite te hebben met het vinden van nieuwe medewerkers. Vorig jaar gaf 70 procent aan het vinden van nieuwe personeel lastig te vinden. Inmiddels is dit 54 procent.

Van der Spek ziet ook kortetermijndenken bij bedrijven als mogelijke oorzaak: 'Ik ben bang dat de korte en de lange termijn wat met elkaar conflicteren. Men is nu vooral nog bezig met het hoofd boven water houden en heeft minder focus op hoe het volgend jaar moet.'

Lees ook - DNB: Economie herstelt vlot

Bovendien constateerde het UWV dat in 2020 de afname van het aantal werkuren veel groter was dan de afname van het aantal banen. Voor Van der Spek is dat een duidelijk signaal: 'Er zit dus een soort reservepotentieel dat men als bedrijf heeft. Misschien willen ze eerst iedereen weer aan het werk zien, en daarna verder met werving. Terwijl ik eigenlijk een pleidooi zou doen voor een aanpak waarbij HR samen met management om tafel gaat zitten om het personeelsbehoefte van de toekomst te inventariseren.'

Personeel behouden

In het onderzoek gaven bedrijven aan het behouden van mensen minder lastig te vinden. Dit is voor een op de vijf bedrijven een uitdaging, waar dat een jaar eerder een op de drie was. Mogelijke oorzaak van deze daling is dat personeel in tijden van corona juist voor zekerheid van de huidige functie kiest. Volgens Van der Spek 'blijven de medewerkers voorlopig liever op hun plek zitten.' Dit zorgde er ook voor dat bedrijven minder moeite deden om personeel te behouden. De grootste uitdaging bij het vinden van personeel ligt bij de functies ICT en techniek en onderhoud.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen