Arbeidsmarkt9 jul '21 16:28Aangepast op 9 jul '21 17:29

Meerderheid werkgevers wil voordelen thuiswerken ook na de crisis behouden

Auteur: BNR Webredactie

Een meerderheid van de werkgevers wil de voordelen van thuiswerken na de coronacrisis behouden. Dat blijkt uit een leden-enquête van werkgeversvereniging Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN). Negen op de tien werkgevers merken dat het personeel graag thuiswerkt en veel bedrijven zien daar ook de voordelen van in.

'De voornaamste reden is dat het de werknemers goed is bevallen. Zij noemen de verbeterde privé-werk balans en de verminderde reistijd als voornaamste redenen hiervoor. Werkgevers willen hun werknemers daarin tegemoetkomen, ook omdat het hen wat oplevert. Winst aan beide kanten', zegt adviseur Anne Megens van de AWVN.

Toch zijn werkgevers niet erg happig op het wettelijk vastleggen van dit hybride werken. Megens: 'Het succes van thuiswerken is afhankelijk van de situatie en de persoon. Het gesprek daarover moet dus op de werkvloer, tussen werknemer en werkgever gevoerd worden. Of aan de cao-tafel, waar het aantal thuiswerkafspraken enorm toeneemt. Maar je kunt de overheid geen algemene thuiswerknorm laten opleggen.'

Luister terug | 'Bedrijven houden werknemers nog grotendeels thuis'

(Unsplash)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen