Arbeidsmarkt30 sep '21 10:55Aangepast op 30 sep '21 14:27

AWVN: Geen hogere lonen, maar meer uren werken om personeelstekort op te lossen

Auteur: BNR Webredactie

Meer uren werken en een grotere arbeidsparticipatie. Op die manier denkt werkgeversvereniging AWVN het personeelstekort te kunnen oplossen. Hogere lonen zijn volgens de organisatie juist niet de oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt.

Door mensen langer te laten werken dan ze nu doen, kan het personeelstekort opgelost worden, denkt AWVN. 'Het komt erop neer dat we vandaag de dag zien dat bij sommige plekken er niet genoeg mensen zijn om werk te verrichten, zoals in de bouw of de horeca', zegt directeur Raymond Puts. Volgens hem moeten we daar met z'n allen aandacht voor hebben.

FD.nl: Werkgevers overvallen door personeelstekorten

Hogere lonen

Schaarste op de arbeidsmarkt zorgt nou eenmaal voor prijsontwikkelingen, maar we moeten niet in de valkuil stappen dat we met extra stijging in de lonen het personeelstekort gaan oplossen', aldus Puts. Een hoger loon trekt inderdaad personeel, zegt hij. Wel is het zo dat personeel daardoor sneller van de ene naar de andere baan vertrekt, omdat het ergens anders beter kan verdienen. 'Op macro niveau creëer je geen extra persoon, want die gaat van de ene naar de andere plek, waardoor op de andere plek weer een probleem ontstaat', aldus Puts.

Luister ook |Schoonmaakbedrijven kampen met grote personeelstekorten

Om dat personeelstekort op te lossen moeten we volgens Puts dus naar andere dingen kijken. Bijvoorbeeld naar het aantrekkelijker maken van meer uren werken. 'We kunnen dan kijken naar een vorm van hybride werken. En naar hoe mensen hun werk beter kunnen combineren met andere activiteiten door ze zelf tijd in te laten delen', zegt Puts. Hij ziet in dat er sectoren zijn waar dat geen optie is, zoals de horeca. 'Zij kunnen kijken hoe ze het werk anders kunnen organiseren. Denk aan QR-codes via waar mensen eten en drinken kunnen bestellen, zodat er minder personeel nodig is', zegt Puts.

Luister ook | Hoe alarmerend is de krapte?

Daarnaast moeten we volgens de directeur van de AWVN mensen die beschikbaar zijn om te werken naar de arbeidsmarkt halen. 'We praten over een krapte op de arbeidsmarkt, maar er zijn een miljoen mensen beschikbaar.' Tot slot is het probleem dat mensen eerder van de arbeidsmarkt vertrekken. 'Daar is ook een regeling voor en dat heet de-RVU regeling. Dat moet niet iets zijn waar te veel mensen gebruik van maken', aldus Puts.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen