Arbeidsmarkt25 jan '22 12:31

Unilever schrapt wereldwijd ongeveer 1500 managementbanen

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

Levensmiddelenconcern Unilever schrapt wereldwijd ongeveer 1500 managementbanen. In een poging om de organisatie wat te versimpelen verdwijnt 15 procent van de plekken voor senior managers. Van de minder ervaren bestuurskrachten heeft Unilever er straks 5 procent minder. De ontslagronde is een gevolg van de nieuw aangekondigde strategie van het bedrijf, zegt FD-journalist Jan Braaksma. 'Maar het achterliggende idee is dat Unilever te langzaam groeit. Een veel gebruikt recept is dan, managers ontslaan.'

Luister ook | Rustig Damrak focust op Unilever

(ANP / Berlinda van Dam)

Nederland

Of er ook arbeidsplaatsen verloren gaan in Nederland, is nog niet bekend. Het levensmiddelenconcern heeft ongeveer 2700 werknemers in Nederland. Wereldwijd zijn dat er circa 150.000.

Activistische aandeelhouder

Al eerder meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg dat Unilever wereldwijd enkele duizenden banen zou gaan schrappen. Dat nieuws kwam naar buiten net nadat de Amerikaanse activistische investeerder Nelson Peltz aandelen zou hebben gekocht in het bedrijf. Unilever bezit merken als Ola, Ben & Jerry's, Unox en Knorr. Het investeringsfonds van Peltz, Trian Fund, staat erom bekend grote ondernemingen flink te veranderen. Dat gebeurde eerder bij het bedrijf achter cola-merk Pepsi en het Franse voedingsmiddelenconcern Danone.

Luister terug | Pensioenbelegger APG kritisch op strategie Unilever

Steeds grotere druk

Topman Jope staat onder steeds grotere druk om de koers van het bedrijf te veranderen, omdat het niet zo hard groeit als concurrenten. De Brit zei vorige week zich meer op gezondheid te willen richten en te willen stoppen met slecht presterende bedrijfstakken.

Toen werd ook bekend dat Unilever een mislukt bod van 50 miljard pond (ongeveer 60 miljard euro) had gedaan op de consumententak van GlaxoSmithKline (GSK), die onder meer Advil-pijnstillers en Sensodyne-tandpasta maakt. Hoger dan dat heeft Unilever gezegd niet te gaan.

Luister terug | Noodsprong Unilever

Bijna doodervaring

Volgens Braaksma waren beleggers erg ontstemd door het mislukken van die overname. Een belegger noemde het zelfs een bijna doodervaring en analisten begonnen te speculeren of het bestuur van het bedrijf wel aan kan blijven. Braaksma zegt dat er daarom ook wel meer moet gebeuren dan alleen een ontslagronde. 'Als je zo'n klap in het vertrouwen hebt gehad als bedrijf, dan red je het niet met alleen een aankondiging van het schrappen van 1500 banen en zul je als bedrijf moeten laten zien dat er iets veranderd is.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen