Arbeidsmarkt24 mrt '22 14:05

Kwart HR-professionals heeft kritiek op personeelsbeleid eigen bedrijf

Auteur: BNR Webredactie

Bijna een kwart van de HR professionals vindt dat er niet strategisch wordt nagedacht over het personeelsbeleid door hun directie. Dat blijkt uit onderzoek van De Staffing Groep. Volgens de geënquêteerde HR-professionals wordt er vooral meer aandacht besteed aan marketing en kan dat op de lange termijn voor problemen zorgen, zoals personeelstekorten of slecht gekwalificeerde medewerkers.

Driekwart van de collega's denkt daarentegen wél dat het goed gaat. 'De jongerengeneratie denkt toch anders na over de toekomst. Mensen zijn nog niet helemaal duidelijk met wat ze willen. Daar moet je je als werkgever dan ook op instellen en dingen uitproberen. Daar zijn veel werkgevers nog niet aan begonnen', vertelt directeur Wouter Waaijenberg van De Staffing Groep.

Schaarste

De arbeidsmarkt is overspannen en kent schaarste waardoor mensen de mogelijkheid hebben om te kiezen. 'De nieuwe generatie kan nog niet zo goed kiezen, dus die kiezen wel eens verkeerd. Ze missen door corona de binding en de passie die bij het bedrijf hoort'.

Het bieden van perspectief is voor nieuwe mensen belangrijk. 'Als je ervoor zorgt dat mensen met ervaring in het bedrijf als mentor optreden, voor de jongeren mensen, dan kunnen zij het goede voorbeeld geven. Jonge mensen zijn vooral op zoek naar perspectief. Daarnaast is ook plezier belangrijk, een praatje bij het koffieapparaat kan niet als je thuiszit achter je scherm', vertelt Waaijenberg.

Gerelateerde artikelen