Arbeidsmarkt29 mrt '22 15:37

Belgische krant: topman van PostNL België opgepakt

Auteur: BNR Webredactie

Topman Rudy Van Rillaer van PostNL België is opgepakt door de Belgische politie. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws. Het Nederlandse moederbedrijf PostNL bevestigt dat een aantal collega's wordt verhoord, maar doet geen mededelingen over wie het gaat.

Drie mensen vast

Maandag pakte de Belgische politie bij invallen bij depots van PostNL negen mensen op. Volgens een woordvoerster van PostNL België zitten nog drie van de negen vast. Het Laatste Nieuws (HLN) stelt dat Van Rillaer een van hen is, net als de 'operations manager' en een derde medewerker.

Lees ook | 'PostNL neemt maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus'

Criminele organisatie

Volgens de krant worden de drie ervan beschuldigd leiding te geven aan een criminele organisatie. Ook zou er sprake zijn van mensenhandel en valsheid in geschrifte. De raadkamer zal vrijdag over hun detentie beslissen, aldus de krant.

Topman Rudy Van Rillaer van PostNL België
Topman Rudy Van Rillaer van PostNL België (ANP / Dieter Telemans)

Ondertussen blijven twee depots van het postbedrijf, in Wommelgem en Willebroek, verzegeld. De pakjes die daar liggen kunnen voorlopig niet bezorgd worden. PostNL is al langer doelwit van de Belgische autoriteiten vanwege onder meer vermeende misstanden rond zwartwerk en deeltijdwerk. In november werd het depot in Wommelgem ook al enkele dagen verzegeld. PostNL heeft momenteel negen pakkettendepots in België en één sorteercentrum.

Lees ook | 2021 goed jaar voor PostNL


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen