Arbeidsmarkt8 mei '22 13:15

Tolken en vertalers weigeren ook komende week overheidswerk

Auteur: ANP

Actievoerende tolken en vertalers die voor de overheid werken, blijven ook de komende week opdrachten weigeren. Zij vinden dat zij te weinig verdienen. De beroepsgroep begon de actie vorige week.

Gebarentolk Irma Sluis tijdens de toelichting van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) op de coronamaatregelen.
Gebarentolk Irma Sluis tijdens de toelichting van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) op de coronamaatregelen. (ANP BART MAAT)

Het protest wordt verlengd, omdat een uitnodiging voor een nieuw gesprek van de kant van minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) is uitgebleven, meldt de Orde van Registertolken en -vertalers (ORT&V) zondag.

'Er is helaas geen enkele reactie van het ministerie gekomen', zegt ORT&V-voorzitter Fedde Dijkstra. Een in april door de bewindsvrouw aangeboden tegemoetkoming vindt de ORT&V 'volstrekt ontoereikend'.

De beroepsgroep legde in februari ook al een week lang het werk neer. De tarieven voor tolken en vertalers die voor de overheid werken zijn al sinds 1981 niet geïndexeerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen