Arbeidsmarkt31 mei '22 12:46

Ook Duitsland kampt met reizigerschaos op luchthaven Düsseldorf

Auteur: BNR Webredactie

De reizigerschaos is niet alleen voorbehouden aan Schiphol. Ook bij de oosterburen op de luchthaven van Düsseldorf kampt men met enorme wachtrijen. Ook hier is de oorzaak dezelfde: een personeelsgebrek. Al een aantal weken kampt men met de problemen en die zullen voorlopig nog aanhouden, zegt vakbondsman Özay Tarim dinsdag in Duitse media.

(ANP / ANP)

De verwachting is dat de chaos nog tot zeker na Pinksteren zal aanhouden, waarschuwt Verdi, de Duitse vakbond voor luchthavenpersoneel. De lange rijen in de terminal zijn vervelend voor reizigers, maar ook erg belastend voor het veiligheidspersoneel, schetst Tarim. De situatie nu vormt niet alleen gevaar voor de veiligheid van de passagiers, maar ook voor de gezondheid van de bewakers. 'We hebben op dit moment een ziekteverzuim van meer dan twintig procent', aldus Tarim.

Problemen door politie

De luchthaven Düsseldorf legt de verantwoordelijkheid neer bij de politie die de controles in juni 2020 heeft uitbesteed aan een particuliere beveiligingsfirma. Anders dan contractueel is overeengekomen kan het bedrijf niet voldoende personeel leveren. Bij elke dienst komen we momenteel tot 140 mensen tekort, aldus een woordvoerder van het vliegveld. 'Een tweede beveiligingsbedrijf is in onze optiek absoluut noodzakelijk op de luchthaven van Düsseldorf.'

Lees ook | 'Dick Benschop staat met de rug tegen de muur'

De burgemeester van Düsseldorf sluit zich daar bij aan. Hij wil de komende dagen daarover contact opnemen met de Duitse nationale politie. Ook het vliegveld van Keulen kampt met personeelstekorten en wachtrijen. Beide luchthavens zijn ook populair onder Nederlandse reizigers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen