Arbeidsmarkt25 aug '22 19:17

Piloten Lufthansa dreigen met staking

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

De gesprekken tussen Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en pilotenvakbond Vereinigung Cockpit hebben nog niks opgeleverd, meldt de bond, die een verbeterd bod voor een nieuwe cao afwees. 'Vanaf heden' kan er gestaakt worden bij de luchtvaartmaatschappij, aldus de bond. Een datum of locatie is nog niet bekendgemaakt.

De gesprekken tussen Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en pilotenvakbond Vereinigung Cockpit hebben nog niks opgeleverd, meldt de bond, die een verbeterd bod voor een nieuwe cao afwees.
De gesprekken tussen Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en pilotenvakbond Vereinigung Cockpit hebben nog niks opgeleverd, meldt de bond, die een verbeterd bod voor een nieuwe cao afwees. (Nick Herasimenka)

De vakbond zit al weken aan tafel met Lufthansa om een staking te voorkomen, maar die lijkt nu niet meer af te wenden. Eerder ging Lufhansa al akkoord met een loonsverhoging, maar de piloten zien vanaf 2023 ook graag een inflatiecorrectie. Stakingsacties van piloten waren opgeschort zolang de besprekingen duurden. Piloten van Lufthansa zijn overigens grootverdieners in hun sector. Gemiddeld verdient een piloot bij het Duitse bedrijf 180.000 euro bruto per jaar. Een piloot hoog op de ladder kan zelfs 22.000 euro per maand verdienen, volgens Reuters.

Andere stakingen afgewend

Eerder voerde de luchtvaartmaatschappij al gesprekken met vakbond Ver.di over een loonsverhoging voor het grondpersoneel. Daarover bereikten beide partijen een akkoord, waarmee verdere stakingen en acties van ongeveer 20.000 grondmedewerkers van de baan zijn. Eerder staakte het grondpersoneel van Lufthansa nog. Toen moest het concern ruim duizend vluchten schrappen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen