Arbeidsmarkt1 sep '22 15:29

NS-personeel gaat wéér staken, kondigen vakbonden aan

Auteur: BNR Webredactie

De vakbonden die het spoorpersoneel van de Nederlandse Spoorwegen (NS) vertegenwoordigen gaan nieuwe stakingen organiseren. Dat melden ze in een brief aan hun leden. 'Jullie stoppen pas met actievoeren, zodra er een goede cao ligt', zo melden de vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV Vakmensen.

LEEUWARDEN - In bijna heel Nederland rijden geen NS-treinen door een staking van het NS  personeel in het midden van het Land. ANP / Hollandse Hoogte / Anton Kappers
LEEUWARDEN - In bijna heel Nederland rijden geen NS-treinen door een staking van het NS personeel in het midden van het Land. ANP / Hollandse Hoogte / Anton Kappers (ANP / Anton Kappers)

Het spoorpersoneel van de NS staakt omdat hun werkgever niet bereid is te voldoen aan betere cao-eisen. De afgelopen twee weken hield het NS-personeel daarom over meerdere dagen stakingen in verschillende regio's. Daarbij werd de dienstregeling in het hele land verstoord.

Lees ook | OV-chipkaart checkt mogelijk voorgoed uit

'Massale actiebereidheid'

De vakbonden merkten 'massale actiebereidheid' onder hun leden. Ondanks de stakingen hebben de vakbonden nog geen betere cao-voorstellen van de NS te horen gekregen, zo meldt het in de brief aan de leden. 'Aan de vakbonden heeft NS nog niets laten horen, dus wij gaan samen met onze actieleiders verder met het organiseren van de volgende stakingen.'

Wanneer de stakingen plaats zullen vinden is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk of het weer zal gaan om lokale stakingen of een grote landelijke staking, zoals eerder werd gesuggereerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen