E-commerce Nederland ziet zichzelf niet als onderdeel van de supermarktensector, omdat zij geen stenen winkels hebben en winkelpersoneel zoals supermarkten, zegt Picnic-topman Michiel Muller tegenover het FD. Daarnaast vinden de online supermarkten dat hun eigen cao goed genoeg is voor het personeel.

Probleem voor de bezorgers ligt bij het feit dat supermarkten minderjarigen in dienst hebben, wat bij de bezorgdiensten niet zo is. Daardoor liggen de salarissen al wat hoger. Als de bezorgers dan moeten voldoen aan de algemene supermarkten-cao, dan komen er ook nieuwe regels bij. Personeel dat in de avond of weekenden werkt, moeten dan bijvoorbeeld toeslagen krijgen voor de onregelmatige uren. De online bedrijven stellen dat daarmee de loonkosten te hoog worden.
Lees ook | Prijsstijgingen in supermarkt: 'We moeten samen op zoek gaan naar doorbraken'
In september probeerde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een einde te maken aan alle onduidelijkheid, door de supermarkt-cao algemeen verbindend te verklaren. Op 30 november komt de zaak van E-commerce Nederland voor de rechter in Utrecht.