Arbeidsmarkt24 feb '23 17:07

Corona is voortaan een regulier bedrijfsrisico

Auteur: ANP

Werkgevers gaan het coronavirus voortaan net zo benaderen als andere bedrijfsrisico's. Dit zegt een woordvoerder van de werkgeversverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland in een reactie op het nieuwe corona-advies van het OMT. Het Outbreak Management Team vindt coronatesten en isolatie niet langer nodig.

Volgens het OMT is de pandemie voorbij en bevindt corona zich in een endemische fase. Dit betekent dat het virus bij het dagelijks leven hoort en net zo wordt benaderd als andere luchtweginfecties. Zorgminister Ernst Kuipers moet er nog wel een besluit over nemen.

Pandemie voorbij

Dat de pandemie voorbij is, is 'positief nieuws', zegt een woordvoerder van de werkgeversorganisaties. Hij neemt aan dat werkgevers die zijn aangesloten bij VNO-NCW en MKB-Nederland het OMT-advies opvolgen. Bij de verenigingen is niet bekend hoe bedrijven precies zullen omgaan met het coronavirus. 'Corona wordt benaderd zoals andere ziektes, zonder speciale maatregelen. Net als bij bijvoorbeeld griep kunnen werknemers met corona zich ziek melden', legt de zegsman uit.

Werkgevers keken volgens de woordvoerder lang uit naar het einde van de pandemie, want dat betekent volgens hem dat er geen nieuwe coronamaatregelen komen. Vorig jaar mei werd de laatste maatregel opgeheven. Mondkapjes waren vanaf dat moment niet meer verplicht op Nederlandse vliegvelden.

Dat de pandemie voorbij is, is 'positief nieuws', zeggen werkgeversverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland.
Dat de pandemie voorbij is, is 'positief nieuws', zeggen werkgeversverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland. (ANP / Robin Utrecht)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen