Nieuws • Beurs

6 jan 18:45Beurs

Winsten op Europese beurzen na goed ontvangen banenrapport VS

De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De stemming onder beleggers werd geholpen door een positief ontvangen banenrapport uit de Verenigde Staten. In de Amsterdamse AEX-index eindigden vrijwel alle 25 fondsen in het groen. Shell behoorde tot de koplopers dankzij een verder herstel van de olieprijzen. Ook gaf het olie- en gasconcern alvast een kijkje in de prestaties van de verschillende divisies in het afgelopen kwartaal.

Winsten op Europese beurzen na goed ontvangen banenrapport VS
16 dec '22 18:13Beurs

Europese beurzen opnieuw in het rood door recessievrees

De Europese aandelenbeurzen zijn vandaag opnieuw met verliezen gesloten, na de stevige minnen een dag eerder. De angst dat renteverhogingen door centrale banken tegen de hoge inflatie een economische recessie kunnen veroorzaken bleef beleggers in de greep houden. Deze week voerden de Europese Centrale Bank, de Amerikaanse Federal Reserve en de Bank of England allemaal hun rentetarieven verder op, waarbij werd aangegeven dat de centrale bankiers nog niet klaar zijn met het verhogen van de rente.

Europese beurzen opnieuw in het rood door recessievrees
2 nov '22 08:25Beurs

Damrak in teken Amerikaans rentebesluit

De beurshandel op het Damrak staat woensdag met name in het teken van het belangrijke rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank zal naar verwachting het rentetarief in de grootste economie ter wereld opnieuw verhogen met 0,75 procentpunt om de hoge inflatie terug te dringen. Beleggers zijn echter vooral benieuwd wat centralebankpresident Jerome Powell gaat zeggen over de omvang van de toekomstige rentestappen.

Damrak in teken Amerikaans rentebesluit
2 nov '22 07:20Beurs

Sony blinkt uit op lagere Japanse beurs

Sony behoorde woensdag tot de sterkste stijgers op de aandelenbeurs in Tokio. Het Japanse techconcern verhoogde zijn winst- en omzetverwachting voor het hele boekjaar, dat loopt tot en met maart, na sterke kwartaalresultaten. Sony profiteerde van de zwakkere yen die ervoor zorgt dat de producten van het concern in het buitenland goedkoper zijn. Ook de populariteit van de iPhone van Apple, waar Sony onder andere de beeldsensoren voor maakt, droeg bij aan de positieve resultaten.

Sony blinkt uit op lagere Japanse beurs
1 nov '22 10:37Beurs

AEX stijgt met 1,3 procent bij opening

DSM is de grootste daler in de Amsterdamse AEX-index, maar de AEX over zijn geheel begon juist positief aan de beursdag. Het speciaalchemiebedrijf boekte het afgelopen kwartaal meer omzet, dit komt mede door prijsverhogingen en voordelige wisselkoersen door de goedkopere euro. Toch daalde DSM door gestegen energie en grondstofprijzen, daarnaast verlaagde het speciaalchemiebedrijf ook zijn verwachting voor het hele jaar. Dit zorgt ervoor dat het aandeel dik twee procent lager wordt gezet.

AEX stijgt met 1,3 procent bij opening