Beurs22 apr '15 08:22

Bezuinigingen steunen resultaat TMG

Auteur: BNR Webredactie

Telegraaf Media Groep heeft zijn bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal met behulp van bezuinigingen weten te stabiliseren. Door de verdere terugloop van de advertentieverkoop nam de omzet wel verder af.

Dat blijkt uit de zojuist gepresenteerde kwartaalcijfers. De omzet zakte met bijna 6 procent naar 116,9 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam net als een jaar eerder uit op 7,6 miljoen euro. Het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf en Sky Radio bracht de kosten met ruim 6 procent terug.

Bestuursvoorzitter Geert-Jan van der Snoek zei dat TMG nog 'een flinke weg' heeft te gaan. "Maar we zijn blij met voorzichtige tekenen van herstel'', voegde hij daaraan toe.

Advertenties
Het mediabedrijf verwacht dat de opbrengsten uit advertenties en de betaalde oplage van kranten en tijdschriften dit jaar verder afnemen. Verder wordt bekeken wat er moet gebeuren met onderdelen die niet meer tot de kernactiviteiten behoren. Dit kan leiden tot afschrijvingen, die de winst over 2015 flink onder druk kunnen zetten.

TMG zoekt de groei op internet en is van plan in dat verband een investeringsfonds op te richten met Dasym, het fonds van grootaandeelhouder Frank Botman. Daarbij wordt in ieder geval een platform ontwikkeld voor streamingdiensten bijvoorbeeld op het gebied van sport.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen