Beurs10 dec '15 06:36Aangepast op 10 dec '15 09:34

Vodafone wil 115 miljoen euro van KPN wegens vermeend machtsmisbruik

Auteur: Eva Oude Elferink

Vodafone claimt 115 miljoen euro van KPN wegens vermeend machtsmisbruik. Het telecombedrijf zou Vodafone hebben tegengewerkt toen het ook alles-in-één-pakketten wilde gaan aanbieden.

De dagvaarding valt vandaag bij KPN op de mat, zo meldt het Financieele Dagblad. Volgens Vodafone is het bedrijf tussen 2011 en 2014 miljoenen misgelopen doordat het 'stelselmatig' zou zijn tegengewerkt door KPN bij het willen aanbieden van een platform voor televisie. Hiervoor moesten afspraken met KPN worden gemaakt, als beheerder van het landelijke kopernetwerk en een groot glasvezelnetwerk.

Maar die afspraken werden volgens Vodafone niet nageleefd. Zo zou KPN meerdere malen met het excuus zijn gekomen dat er vertragingen waren. Bijkomend punt van wrevel is dat Vodafone-gebruikers met klachten contact op moesten nemen met een callcenter van KPN. Hier zouden zij tot zes maal toe gehoord hebben dat het televisieplatform werd uitgesteld.

Ook werden er door KPN steeds weer nieuwe managers op het project gezet. Om die reden zegt Vodafone-topman Rob Shuter in het FD dan ook geen andere mogelijkheid te zien dan deze claim in te dienen. Correspondent in Brussel voor het FD Jeroen Segenhout noemt het een serieuze aanklacht.

 

In een eerste reactie op het artikel in het FD laat KPN weten zich 'niet te herkennen in het beeld dat Vodafone schetst'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen