Beurs10 feb '16 15:38

'Hudson's Bay gaat V&D overnemen'

Auteur: Judith Laanen

Het is bijna zeker dat de Canadese investeerder Hudson's Bay Company het failliete warenhuis V&D gaat overnemen. Dat meldt website Duitslandnieuws.nl.

De site baseert zich op bronnen rond de Duitse winkelketen Galeria Kaufhof. In oktober vorig jaar werden de 137 winkels in 80 Duitse steden voor 2,8 miljard euro overgenomen door Hudson's Bay. Ook zou supermarktketen Jumbo, dat La Place over gaat nemen, meer internationale kansen zien om het restaurant van V&D in Duitsland en België te kunnen laten groeien met behulp van Hudson's Bay.

Jumbo laat desgevraagd aan BNR weten geen enkele voorkeur te hebben voor één van de overnamekandidaten. Jumbo streeft naar een succesvolle doorstart van V&D.

Bronnen zeggen tegen de NOS dat Hudson's Bay daarbij ook de huur van ongeveer 35 van de 62 V&D-panden zou willen overnemen.

'Overname door Kahn van de baan'
Met Hudson's Bay in het vizier lijkt het Nederlandse Coolcat, van oprichter Roland Kahn, geen kandidaat meer te zijn voor een eventuele overname. Dat zou namelijk niet op tijd de financiering rond kunnen krijgen en ook nog geen winkelstrategie hebben, schrijft de website. Dat heeft het vertrouwen van de pandeigenaren van V&D weggenomen.

Coolcat heeft nog tot aanstaande donderdagmiddag drie uur om een plan in te leveren. Op maandag 15 februari aanstaande moeten de curatoren een deal gesloten hebben.

 

Serieuze plannen en diepe zakken
De bronnen vertellen volgens Marseille dat Hudson's Bay hele serieuze plannen heeft, zowel met het vastgoed als de winkelformules. "Dat blijkt ook uit de overname van Galeria Kaufhof. Dat zijn winkels die goed in de markt liggen. Hudson's Bay staat bekend om hun langlopende, grote investeringen in de formules. Ze investeren flink in de winkel, niks blijft hetzelfde. Ze denken aan de langere termijn, en ze hebben ook hele diepe zakken. Op die manier zijn ze succesvol."

Jumbo speelt nu ook een sleutelrol in de overname. Marseille: "In een lege winkel kun je geen eten verkopen, dus zijn zij er ook bij betrokken. Ook Jumbo zegt zich beter te voelen bij de overname door Hudson's Bay, ook vanwege de diepere zakken."

Coolcat-eigenaar Roland Kahn wilde desgevraagd geen commentaar geven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen