Beurs6 aug '15 10:36

John de Mol wijst TomTom de weg

Auteur: Sangar Paykhar

John de Mol wil dat TomTom samen gaat werken met Facebook, Uber en Baidu. De mediamagnaat heeft 5 procent in aandelen van het bedrijf verworven en wil met het management van TomTom meepraten over de strategische koers.

Foto: ANP
Foto: ANP

"Het navigatiegedeelte van het bedrijf ondervindt al jaren problemen", zegt Stan Westerterp, analist bij JNVB Vermogensbeheer. "Tegelijkertijd wordt locatiebepaling steeds belangrijker voor grote social mediabedrijven." Locatiebepaling heeft een kaartenmaker nodig en TomTom is de enige onafhankelijke. Onlangs heeft Nokia een eigen kaartenmaker aan een consortium van autofabrikanten verkocht. Daarom denkt Westerterp dat TomTom de enige optie is voor bedrijven als Facebook, Uber en Baidu. "Dat is dus waar John de Mol heen wil met TomTom."

Open dialoog
Het management van Tomtom heeft nog steeds de meerderheid van de aandelen in handen. "John de Mol gaat dus duidelijk niet achter het stuur zitten van het bedrijf", weet de analist. "Hij wil een open dialoog voeren met het management, zoals het in het FD staat."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen