Beurs17 dec '12 06:49

Uitzendbureaus discrimineren nog steeds

Auteur: Pieter van den Akker

Wie werk zoekt en er niet oer-Hollands uitziet, of een oer-Hollandse achternaam heeft, maakt nog altijd minder kans op de arbeidsmarkt. Fleur en Kees vinden snel werk, Mohammed en Fatima niet.

Niet-westerse allochtonen zijn langer werkloos. En als ze al werk vinden, hebben ze vaker een kortlopend contract. Dit alles blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Van de niet-westerse migranten was in 2011 ruim 13 procent werkloos, vertelt SCP-onderzoeker Iris Andriessen op BNR. "En van de autochtone Nederlanders was ruim 4 procent werkloos." Ook valt op dat van de niet-westerse migranten 27 procent een tijdelijk contract had. Bij de groep autochtonen was dat 16 procent.

Acteurs
Het SCP heeft dit onderzocht met behulp van acteurs. Andriessen: "Van de autotochtone kandidaten bij uitzendbureaus had 46 procent kans op een baanaanbod. Van de niet-westerse migranten die we op dezelfde manier en met hetzelfde cv naar binnen stuurden, kreeg 28 procent een baan aangeboden."

Opvallend is dat Marokkanen net zoveel werk kregen aangeboden als autochtonen. "Dat blijft een puzzel", zegt Andriessen daarover. "We denken zelf dat het te maken heeft met een fenomeen dat 'subtyping' heet. We weten uit ander onderzoek dat werkgevers een behoorlijk negatief beeld hebben van Marokkaanse Nederlanders. Die associëren ze met onbetrouwbaarheid, criminaliteit en overlast. Dat zou de reden zijn om ze niet aan te nemen."

Stereotype
Ze gaat verder: "De acteurs waren goed opgeleide jongens en meisjes, spraken de taal goed uit, waren beleefd. Waarschijnlijk is het zo dat dat beeld dat is neergezet door de acteurs niet overeenkomt met het beeld dat werkgevers en selecteurs op de arbeidsmarkt hebben van Marokkaanse Nederlanders. Dan wordt er een ander type gemaakt waarop de negatieve groepsbeelden niet van toepassing zijn."

Kortom: voldoe niet aan het negatieve stereotype en je kansen stijgen? "Dat is wat we vinden, maar dat zou je moeten testen in ander onderzoek."

Gelijke behandeling
“De ABU is zeer voor gelijke behandeling van alle sollicitanten”, reageert directeur Aart van der Gaag van de Algemene Bond Uitzendondernemingen. "Ik snap uiteraard dat dit heel veel aandacht vraagt.”

Hij haast zich dan te zeggen dat de ABU dit jaar ‘zeer veel aandacht’ aan dit onderwerp heeft gegeven. “Natuurlijk is niet elk uitzendbureau lid van ons, maar desalniettemin is het geen mooi resultaat. Aan de andere kant zitten er ook hoopgevende elementen in.”

'Begin is er'
Zo zijn de reacties op online sollicitaties dezelfde, zegt Van der Gaag. “Er wordt geen enkel onderscheid meer gemaakt naar naam. Internet wordt steeds belangrijker in de benadering van sollicitanten. En we zien dat er geen verschil meer is tussen autochtonen en Marokkaanse sollicitanten. Dus het begin is er.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen