Beurs28 mei '13 13:40

Staatsloterij misleidde deelnemers wel

Auteur: BNR Webredactie

De Staatsloterij heeft tot 2008 deelnemers wel degelijk misleid. Het gerechtshof in Den Haag heeft met deze uitspraak dinsdag de Stichting Loterijverlies in het gelijk gesteld.

In de reclame had de Staatsloterij moeten vertellen dat de grotere prijzen, bijvoorbeeld van 50.000 en 100.000 euro, werden getrokken uit zowel de verkochte als de niet-verkochte loten. De groep verkochte loten bestond uit ongeveer 3 miljoen stuks. Met de niet-verkochte loten erbij werden dat er 18 tot 21 miljoen. ''Veel van deze grotere prijzen vielen dus wel, maar werden aan niemand uitgekeerd'', constateert het hof.

Schikking
De rechtbank in Den Haag gaf Loterijverlies eerder nog ongelijk. Stichting Loterijverlies vertegenwoordigt ruim 23.000 mensen die zich gedupeerd voelen en het geld dat zij ooit inlegden terugeisen. Volgens een woordvoerder wil de stichting in contact komen met de Staatsloterij om te kijken of alsnog tot een schikking gekomen kan worden. ''Deze uitspraak is geweldig. Het komt erop neer dat het Nederlandse volk jarenlang beduveld is'', jubelde de zegsman.

Mocht een schikking uiteindelijk niet lukken, dan wordt een procedure bij de civiele rechter overwogen. De woordvoerder zei te hopen dat er ook strafrechtelijk naar deze zaak wordt gekeken. De Staatsloterij laat weten de uitspraak van het hof te bestuderen en wil verder vooralsnog niet reageren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen