Beurs23 dec '13 15:58

Wall Street begint kerstweek met winst

Auteur: BNR Webredactie

De beurzen op Wall Street zijn met winst geopend. De handel is positief gestemd dankzij een deal van Apple met China Mobile en uitspraken over de Amerikaanse economie van het IMF. Ook een sterk cijfer over de consumentenbestedingen in de VS gaf de beurzen steun.

De Dow-Jonesindex noteerde na 10 minuten handel 0,5 procent hoger op 16.300 punten. De S&P 500-index stond eveneens 0,5 procent in de plus op 1827 punten. Technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,7 procent bij tot 4134 punten.

Amerikaanse economie
Directeur Christine Lagarde van het IMF zei gisteren dat de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie duidelijk zijn verbeterd. Zij wees onder meer op de dalende werkloosheid en het besluit van de Federal Reserve om het steunbeleid voorzichtig in te perken.

Apple maakte maandag bekend de handen ineen te slaan met China Mobile, de grootste aanbieder van mobiele telefonie in het land. Het aandeel van de elektronicafabrikant stond ruim 3 procent hoger.

Een uur voor de opening van de beurzen werd bekend dat de consumentenbestedingen in de VS in november met 0,5 procent zijn toegenomen Dat is de sterkste stijging in 5 maanden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen