Beurs19 jan '16 14:48

CNV niet gerust op ontwikkelingen Xenos

Auteur: Thijs Baas

Het CNV is er niet gerust op dat Xenos morgen veel goed nieuws voor het personeel in petto heeft. Het bedrijf roept het personeel morgenavond bij elkaar en hoewel een faillissement niet aan de orde lijkt, is een fors banenverlies zeer waarschijnlijk: onder het huidige gesternte is eigenlijk al het nieuws over de detailhandel potentieel ongunstig.

Bij winkelketen Blokker, dat evenals Xenos onder de Blokker Holding valt, werden vorig jaar al honderden banen geschrapt. Weinig hoopgevend voor de 3.500 mensen die op dit moment nog bij Xenos werken, constateert Martijn den Heijer, vakbondsbestuurder van CNV. "Gelukkig wordt nu bevestigd dat het niet om een faillissement gaat, maar dan kan het alsnog gaan om een reorganisatie waarbij medewerkers ontslagen worden, en dat is heel triest. Ik heb nog geen contact gehad met Blokker Holding zelf, dus het is lastig om aantallen te noemen."
 


 

Den Heijer is niet meteen bevreesd voor een stille reorganisatie, waar de FNV bang voor is. "Maar vast staat dat als er morgen inderdaad een reorganisatie wordt aangekondigd, dat niet stil kan verlopen. Het zou fatsoenlijk en logisch zijn als we nu al geïnformeerd worden door Xenos. Medewerkers hebben mij al bericht dat ze zich zorgen maken. Dat is heel vervelend voor die mensen; die gaan mogelijk een zware dag en een slapeloze nacht tegemoet."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen