Beurs2 jul '14 05:41Aangepast op 2 jul '14 10:21

NN naar de beurs

Auteur: BNR Webredactie

Nationale Nederlanden, de verzekeringstak van ING, gaat naar de beurs. De introductieprijs is vastgesteld op 20 euro per aandeel. Met een verwachte opbrengst van in totaal 1,5 miljard euro wordt het één van de grootste beursgangen in Europa dit jaar.

Aan NN als geheel komt dan een prijskaartje van 7 miljard euro te hangen.

Belangstelling
De belangstelling van beleggers voor NN - dat bestaat uit de Europese verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten van ING - lijkt groot te zijn. ING maakte dinsdag nog bekend het aantal aangeboden aandelen te verhogen van de eerder aangekondigde 70 miljoen naar 77 miljoen.

In eerste instantie doet ING ruim een kwart van de aandelen van de hand via de beursgang en een onderhandse deal met een aantal investeerders. De overige driekwart zal later volgen, zegt Corné van Zeijl fondsbeheerder bij Actiam. "Dat is verplicht door Brussel."

 

Prijs
Naar verwachting zal de prijs van de aandelen dan hoger zijn. "Er moet dan een beetje gunstige koerslijn moet zijn, zodat mensen die de vorige keer naast het net hebben gevist, alsnog willen kopen'", zegt Van Zeijl.

Volgens de fondsenbeheerder is de kans groot dat NN nu 'iets te goedkoop' naar de beurs gaat. "Zeg maar als reclame voor de rest." Hij verwacht dan ook dat er vandaag een run op de aandelen zal plaatsvinden. "Dat zie je vaak op zo'n eerste dag. Maar daarna zal het wel weer rustig worden."

Noodgedwongen
ING moet zijn verzekeringsactiviteiten noodgedwongen afstoten om Europese goedkeuring te krijgen voor de staatssteun die het tijdens de kredietcrisis in 2008 en 2009 ontving.

Eerder werd de Amerikaanse verzekeringstak al naar de beurs gebracht in New York, en werden de meeste Aziatische onderdelen verkocht aan branchegenoten in die regio.

Fiets
Een delegatie van NN kwam vlak voor de beursgang op speciale fietsen aan op het Damrak. NN-topman Lard Friese deed zijn fiets cadeau aan Euronext-baas Cees Vermaas.

Gerelateerde artikelen