Beurs19 aug '15 08:22

Heijmans: Infra doet verbetering woningbouw teniet

Auteur: Marjan van den Berg

Heijmans heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een verlies geboekt van 15 miljoen euro. De Nederlandse markt voor infrastructurele projecten was de afgelopen maanden opnieuw een molensteen voor het bouwbedrijf.

ANP
ANP

In het eerste halfjaar van 2014 lag het verlies nog op 7 miljoen. De omzet van Heijmans steeg wel, van 823 miljoen vorig jaar naar 922 miljoen nu.

Infra
Bij Infra in Nederland leed Heijmans een onderliggend operationeel verlies van 15 miljoen euro, het drievoudige van het verlies een jaar eerder. Het orderboek in dit segment steeg overigens wel, van 830 miljoen euro naar 879 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Bert van der Els: “Wat wij daar in die markt natuurlijk heel erg zien, is dat aanbestedingen leiden tot heel scherpe prijzen, leiden tot overcapaciteit. Dat is niet altijd in het belang van de klanten, dat is ook niet in het belang van ons, maar het leidt wel tot enorme druk op de marges.”

Vastgoed en Woningbouw
En dat terwijl het bij Vastgoed en Woningbouw juist veel beter ging.

 

In het afgelopen halfjaar verkocht Heijmans 746 huizen, tegenover 480 in dezelfde periode een jaar eerder. Van der Els: “En ik denk, [op basis van] alle signalen die wij krijgen, ook in de markt en de verschillende delen van Nederland, dat we inderdaad zien dat die markt sterk aan het aantrekken is. We verwachten ook dat zich dat in de tweede helft van het jaar zeker door zal zetten.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen