Beurs7 mrt '16 12:36

KPN wil 300 miljoen extra bezuinigen

Auteur: Jolijn Mes

KPN wil de komende jaren 300 miljoen euro extra bezuinigen door te snijden in de ICT en door efficiënter te gaan werken, maar analisten voorzien wel problemen voor het telecombedrijf de komende tijd.

ANP
ANP

Volgens Jos Versteeg, analist bij Theodoor Gilissen, is zo’n bezuiniging best haalbaar: "Ze hebben de afgelopen drie jaar een plan gemaakt om 400 miljoen te besparen en dat is uitstekend verlopen. Ik denk dat het bedrijf behoorlijk effectiever kan zijn en dat die 300 miljoen wel behaald moet kunnen worden."

Mooie taal
KPN zegt zelf door te snijden en simpeler te werken, betere producten aan te kunnen bieden. Versteeg: "Dat lijkt me mooie taal om bezuinigingen te verkopen. Maar toch denk ik dat het ook allemaal wel wat efficiënter kan. We zullen zien met wat voor mooie producten ze komen."

Problemen
Versteeg verwacht wel problemen voor KPN de komende tijd: "Ik denk dat de zakelijke markt erg gaat tegenvallen. De afgelopen jaren is KPN zelfs gekrompen met zo’n 3 procent. De concurrentie kan daar nog flink toeslaan, terwijl KPN er juist vanuit gaat dat ze geen prijsdruk verwachten."


Hoe KPN-topman Eelco Blok dit moet aanpakken? Versteeg weet het zelf ook niet: "Ik denk dat de markt voorlopig nog wel blijft krimpen. Daar hebben ze echt een probleem. Laten we zeggen dat ik met belangstelling ga luisteren."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen