Beurs30 jul '12 09:58

Mitsubishi voelt verkoop Nedcar in portemonnee

Auteur: Pieter van den Akker

Mitsubishi Motors verwacht dit jaar fors minder winst te maken. De Japanse autobouwer moet de verkochte NedCar-fabriek in het Limburgse Born afschrijven in de boeken.

Daardoor zal de nettowinst uitkomen op 135 miljoen euro, voorspelde het bedrijf maandag. Eerder rekende Mitsubishi nog op een plus van 260 miljoen euro.

Mitsubishi besloot onlangs de NedCar-fabriek voor het symbolische bedrag van 1 euro te verkopen aan de VDL Groep uit Eindhoven. De Duitse autofabrikant BMW wil Mini's laten bouwen in Limburg.

Gebroken boekjaar
Mitsubishi hanteert een gebroken boekjaar, dat loopt van 1 april tot en met 31 maart. In het eerste kwartaal van dit boekjaar zag Mitsubishi de omzet dalen tot 419,3 miljard yen, een min van 3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg daarentegen met 367 procent tot 20 miljard yen. Dat kwam door de verkoop van een belang in een Chinese automaker.

In het eerste kwartaal verkocht Mitsubishi wereldwijd 239.000 auto's, een daling van 11 procent. De teruggang was het grootst in Europa (28 procent).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen