Beurs17 mrt '16 16:45

Brits JD Sports Fashion wil Perry Sport en Aktiesport overnemen

Auteur: Judith Laanen

Het Britse JD Sports Fashion wil Perry Sport en de winkels van Aktiesport overnemen. Het bedrijf heeft daarvoor toestemming gevraagd aan de Autoriteit Consument en Markt.

Het bedrijf, dat ruim 800 winkels in het Verenigd Koninkrijk heeft, wil 58 vestigingen van Perry Sport en 131 filialen van Aktiesport overnemen het failliete Unlimited Sports Group (USG). Daarnaast wil het de twee webwinkels voortzetten. De twee winkelketens tellen in totaal zo'n 2500 werknemers. Hoeveel van die mensen hun baan kunnen behouden, is onduidelijk.

De curatoren van van USG, dat vorige maand failliet werd verklaard, waren niet direct bereikbaar voor commentaar. Maandag liet een woordvoerder nog weten dat het nog wel weken kon duren voor duidelijkheid zou komen over een eventuele doorstart. Ook JD Sports Fashion was onbereikbaar.

Een week geleden spande de curator van de winkels, Toni van Hees, een kort geding aan tegen vier banken die de volledige omzet van de winkels opeisten. De partijen troffen een regeling over de verdeling van het geld dat bij de winkels binnenkomt.

De sportzaken en moederbedrijf USG werden onlangs failliet verklaard. Negen partijen waren in gesprek over een doorstart; zowel financiële investeerders als branchegenoten, uit binnen- en buitenland. Het was de bedoeling om zoveel mogelijk winkels van Perry Sport en Aktiesport tezamen in één deal te verkopen.

Gerelateerde artikelen