Beurs25 mrt '16 09:24

'Hele directie Wehkamp op straat gezet'

Auteur: BNR Webredactie

De topman en de financiële man van Wehkamp zijn volgens De Telegraaf door eigenaar Apax op straat gezet. Ook zou van onderdeel FonQ afscheid genomen worden.

Dat meldt De Telegraaf. Een ingewijde meldt aan de krant dat 'banken al onderzocht hebben of er belangstelling in de markt is' voor FonQ.

RFS Holding, waar Wehkamp en FonQ onder vallen, bevestigt dat topman Gert van de Weerdhof is vertrokken. "Gert en de Raad van Commissarissen zijn tot de conclusie gekomen dat er een andere vorm van leiderschap nodig is om RFS Holland Holding verder te helpen met de ambitieuze groeistrategie", meldt een woordvoerder.

Volgens De Telegraaf zou ook financieel directeur Ed Visser zijn ontslagen, maar volgens Wehkamp stopt Visser vanwege persoonlijke omstandigheden. "Dit heeft niets te maken met het vertrek van de CEO", zegt de woordvoerder.

Apax is pas sinds augustus eigenaar van Wehkamp en dochterbedrijf FonQ, maar besluit nu al tot een grote schoonmaak, zegt beurscommentator Jelle Maasbach. "In een half jaar tijd besluit de eigenaar dat het genoeg is en wil hij alweer van de directie af."

Het is gissen naar de redenen, maar het lijkt erop dat het voor Apax allemaal niet snel genoeg gaat, zegt Maasbach. "De resultaten staan onder druk, de concurrentie neemt toe. Maar dat wisten ze toen ze eraan begonnen. Blijft de vraag wie het wel aandurft onder deze baas."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen