Beurs6 jan '14 14:23Aangepast op 6 jan '14 15:18

Webwinkel fonq boekt forse omzetstijging

Auteur: BNR Webredactie

Webwarenhuis fonq.nl heeft in 2013 een omzet gerealiseerd van 37 miljoen, 37 procent meer dan in het voorgaande jaar. Dat maakte de onderneming maandag bekend.

De forse omzetgroei past in de trend dat consumenten steeds vaker online winkelen.

Fonq had het net als andere webwinkels vooral in november en december druk. Die maanden lieten een stijging van het aantal orders zien van ruim 34 procent ten opzichte van de rest van het jaar.

Fonq, dat producten verkoopt op het gebied van wonen, koken en tuinieren, probeert zich van de concurrentie te onderscheiden door naar eigen zeggen "een merk te zijn, waarbij gevoel komt kijken''. Om zijn positie als zodanig te versterken en het assortiment uit te breiden, sluit het bedrijf overnames van webwinkels met bijzondere producten niet uit.

Fonq, dat ook actief is in België, Duitsland en Frankrijk, is sinds november volledig eigendom van onlineretailgroep RFS Holland Holding. RFS is ook het moederbedrijf van wehkamp.nl, dat claimt het grootste onlinewarenhuis van Nederland te zijn.

RFS realiseerde in het gebroken boekjaar 2012/2013 een 8 procent hogere omzet van 590 miljoen euro. Het lopende boekjaar eindigt op 31 maart.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen