Beurs7 apr '15 15:40Aangepast op 7 apr '15 18:09

Dijsselbloem wil ABN Amro nog dit jaar naar beurs brengen

Auteur: BNR Webredactie

Het kabinet streeft er "in principe'' nog steeds naar om dit jaar te beginnen met de beursgang van ABN AMRO. Minister Jeroen Dijsselbloem zei dat dinsdag bij RTL Z.

Foto: ANP
Foto: ANP

Dijsselbloem stelde een kabinetsbesluit over de beursgang van ABN anderhalve week geleden uit, na commotie over salarisverhogingen aan de top van de bank. Nadat die door de bank waren teruggedraaid en verantwoordelijk commissaris Peter Wakkie was afgetreden, zei premier Mark Rutte afgelopen vrijdag dat een beursgang dit jaar nog mogelijk is.

Dijsselbloem gaat nu een stapje verder door te stellen dat dat in principe nog steeds het streven is. "Ja, in principe wel", zei hij op RTL Z.

Te impliciet
Hij stuurde vandaag een brief naar de Tweede Kamer waarin hij aangeeft dat hij duidelijker had moeten zijn over de salarisverhoging van de ABN-top. In een toelichting hierop zegt Dijsselbloem: “Ik heb tegen de Kamer gezegd dat ze er tweemaal – twee keer eenmalig – van af hebben gezien: in 2012 en 2013. Ik had er achteraf natuurlijk expliciet aan toe moeten voegen: dat betekent dus dat het dit jaar – in 2014 – is ingegaan. Voor mij was dat impliciet, maar dat was voor de Kamer te impliciet.”

De PvdA-minister debatteert donderdag met de Tweede Kamer over ABN. Ondanks kritiek van oppositiepartijen vreest hij dat debat "geenszins''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen