Beurs26 mei '15 10:34

PostNL bezorgt voortaan vast op zondag

Auteur: Pieter van den Akker

PostNL gaat voortaan vast op zondag pakketten bezorgen. Het bedrijf is in augustus vorig jaar begonnen met een proef daarmee en die verloopt zo goed dat PostNL heeft besloten zondag te bombarderen tot een vaste dag voor bezorging. Dat zegt CEO Herna Verhagen op BNR.

Foto: ANP
Foto: ANP

In gesprek met BN's Paul van Liempt licht ze toe: "Die proef loopt heel erg goed en inmiddels hebben we daar ook andere klanten aan toegevoegd. We zien dat de zondag een vaste dag van bezorgen is geworden."

Mensen die bang zijn om gestoord te worden in hun zondagsrust hoeven niet bang te zijn, zegt ze: "Het enige verschil van de zondag is dat je zelf aangeeft dat je dat wil."
 
De proef is inmiddels omgezet in reguliere bezorging, benadrukt Verhagen dan. “We kijken daarbij wel heel erg naar hoeveel volume je op zondag kan bezorgen. Je kijkt bijvoorbeeld naar hoeveel bezetting je op zondag hebt. Zondag is toch een andere dag dan de andere dagen van de week. Mensen geven zelf aan dat ze willen ontvangen. Dat maakt dat ze thuis zijn, want je hebt zelf aangegeven dat je het heel graag wil hebben. Waar we ook naar kijken is: stimuleert het e-commerce? We doen veel investeringen in de uitbreiding van pakketten en service, ook om de e-commerce markt verder te kunnen stimuleren. Dat levert meer pakketjes op. We kijken naar heel veel verschillende redenen waarom een zondag interessant is.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen